Blomster

Blomster

Blomster er en tradisjonell og for mange en fin måte å uttrykke sitt savn og sin relasjon til avdøde, sammen med en siste hilsen.

Blomster skaper også ofte en vakker ramme rundt seremonien og gjenspeiler ofte livet og forholdet til den avdøde. Vi kan gjerne være behjelpelig med å finne rett løsningen for deg og veilede dere i forhold til tekster og hilsener. Du kan enkelt bestille blomster på våre nettsider eller på telefon 70 12 12 55. Blomstrene vil bli levert til seremonistedet begravelsesdagen. Det er selvsagt mulighet for at du selv leser opp din siste hilsen, da er det fint om du tar kontakt med oss når du kommer til seremonistedet for å avklare når det er tid for deg å lese. Vi er stolt av å kunne samarbeide med dyktige fagfolk hos “Blomstergården” i Ålesund.

Blomster til båren

Det finnes ingen bestemte regler for hvilke blomster man burde kjøpe, men les gjerne våre tips om hva som er vanligst i dagens begravelser:

  • En Kistedekorasjon blir liggende oppå kisten er forbeholdt de som stod avdøde aller nærmest som f.eks ektefelle, foreldre eller barn. Man kan selvsagt velge farge, utforming og type blomster selv.
  • Rundkrans er en krans som er fylt med blomster rundt hele og kan fåes i forskjellige størrelser og utforming og er et fint alternativ for deg som står litt ekstra nært eller som vil gi en blomst med en viss tyngde.
  • Kronekrans er en krans fylt med grønt(som f.eks tuja) med en flott krone av blomster øverst.
  • Båredekorasjoner er en oppsats av blomster i oasis og blir ofte gitt av både nær familie, venner, naboer og bekjente.
  • En bårebukett er noe mindre enn en båredekorasjon og blir bygget opp som en litt flat blomsterbukett der stilkene vil være synlig. Det blir ofte gitt av f.eks. bekjente, naboer eller kollegaer.